søndag den 8. december 2013

Ideologiske forgreninger


1 kommentar:

  1. 1) Mennesketsynet re det samme, men man ønsker ikke en minimal stat - i stedet ønsker man at staten skal tage hånd om de svageste, så man kan skabe et bæredygtigt samfund. Man mener ikke at den frie konkurrence vil gavne alle, men kun de konkurrence-dygtige mennesker.

    2) Kritiken går på at det frie markede vil skabe kamp mellem klasser i samfundet. Konkurrencen vil få borgerne til at kæmpe i mod hinanden, og dette går i mod deres idé om et harmonisk og stabilt samfund.

    3) Ved at blive delt op i to forskellige bevægelser:
    - revolutionær socialisme
    - reformistisk socialisme

    4) De tager udgangspunkt i at det kapitalistiske samfund skal ændres med demokratiske midler. De vil bevare markedet og sikre lige rimelige livsbetingelser: uddannelse og sygeforsikring osv.....

    5) At revolutionær socialisme mener, at overgangen fra et kapitalistisk samfund til et socialistiske samfund kun kan foregår ved omfattende politiske økonomiske ændringer, og anvendelse af vold, hvis det er nødvendigt.

    6) Statens rolle i samfundet skal være minimalistisk. Tankegangen tager udgangspunkt i liberalismens synspunkt og mener at mennesket er ukrænkeligt og frit. Mennesket er målet og aldrig midlet til succes.

    SvarSlet