torsdag den 14. april 2016

Smart Power


6 kommentarer:

  1. Hvilke argumenter er der for og imod, at USA kan fastholde globalt lederskab?
    Imod:
    - Der kommer en udfordrer i form af Kina, som får mere indflydelse i verden

    For:
    - Hvis de øger fleksibiliteten i det amerikanske millitær
    - Prioritering mellem de sikkerheds- og udenrigspolitiske mål
    - Anerkendelsen af, at USA derfor ikke længere kan agere global politikmand.

    Hvad er Fareed Zakarias pointe med "Post-Amerian-World"?
    - Fareed Zakarias pointe er, at den post amerikanske verden er et sted hvor amerikanerne skal indse, at de ikke er hegemon mere. Det vil være en fordel for amerikanerne at udbygge sine muligheder i det internationale system. Den post amerikanske verden er styret og defineret fra mange steder, af mange aktører. Amerikanerne skal ikke frygte, at der i fremtiden vil foregå et tættere sammenspil mod andre lande.

    Hvad er teorien bag "Smart Power"?
    - USA skal væe fleksibel og kreative i anvendelsen af magtmidler. USA skal afveje hvilke og hvor meget af det enkelte eller begge magtmidler, som skal anvendes i den konkrete internationale situation. De to magtformer understøtter og styrker hinanden. En god blanding af begge.

    Hvad går "digital diplomati" ud på?
    En måde hvorpå sociale medier når til unge mennesker. Folk ansættes til at kommunikere med civilsamfundet. Derudover er det også en måde at understøtte folkelige bevægelser rundt om i verden (især U-lande)

    Af Kirse og Cecilie

    SvarSlet
  2. Hvilke argumenter er der for og imod, at USA stadig kan fastholde globalt lederskab?
    - USA er ikke lige så suveræne som de tidligere var, og Kina er ved at komme på niveau med USA
    - Der lægges op til et opgør med USA's rolle som global politibetjent
    - De militære udgifter skal reduceres, og ressourcerne skal omstruktureres så de modsvarer de nye sikkerheds- og udenrigspolitiske udfordringer som USA står over for i 2010'erne


    Hvad er Fareed Zakarias pointe med "post-american world"?
    - USA er ikke længere dominerende, og andre lande begynder at træde frem. Det er et resultat fra mange steder med mange spillere --> der er mange ting der hele tidens spiller ind.

    Hvad er teorien bag "smart power"?
    - USA i sin sikkerhed- og udenrigspolitik skal være fleksibel og kreativ i sin anvendelse af magtmidler. Det skal derfor ikke lægge sig fast på en bestemt kurs, da de internationale udfordringer som USA står over for kræver en anderledes smidig brug af de til rådighed stående kapabiliteter

    Hvad går "digital diplomati" ud på?
    Det er en ny strategi der gennem brug af sociale medier, primært Twitter, gør brug af denne nye teknologi til at nå ud til især unge mennesker. Strategien skal også i fremtiden sørge for, at understøtte folkelige bevægelser i andre dele af verden, hvor sociale medier er en del af mobiliseringen af kræfte,r der kæmper for at indføre politisk demokrati (eks: det arabiske forår)

    Sofie W, Mathilde og Sara

    SvarSlet
  3. Kira, Maria, Stine og Oliver

    - Argumenter for: de har verdens stærkeste militær, samt har USA verdens største og dynamiske økonomi Argumenter imod: USA skal dele noget af magten med Kina, pga. Deres bekymrende militæroprustning og militær tilstedeværelse i havet. USA skal generelt indgå kompromisser med andre oprustende aktører
    - Fareed Zakaria: USA påvirkes af andre lande og deres monopol på verdensmagten skyldes andre landes påvirkning. USA vil forblive supermagt, men kun på bekostning af andre landes indflydelse
    - Smart Power: Teorien bag smart eller klog magtstrategi er, at USA i sin sikkerheds- og udenrigspolitik skal være fleksibel og kreativ i sin anvendelse af magtmidler -> bør ikke lægge sig fast på en bestemt kurs. Blanding af blød og hård magt
    - Digital diplomati: Man bruger de sociale medier som middel til at oplyse de unge om den amerikanske udenrigspolitik. Det skal søge at understøtte folkelige bevægelser i andre dele af verden hvor man benytter de sociale medier til at belyse demokratiet positivt

    SvarSlet
  4. 1) Forandringer i de internationale strukturer gør, at USA kommer til at dele magten med andre fremadstormende magter. Landets økonomiske styrke bliver relativt set mindre. Den amerikanske økonomi er dog mere dynamisk og innovativ end den kinesiske fx, og USA vil langt ud i fremtiden stadig besidde det mest magtfulde militær. Således kan USA bevare sin indflydelse i dele af verden, fx småstater, der føler sig truet af andre fremadstormende magter.

    2) Pointen er, at imens USA gennem det sidste århundrede, og særligt efter Sovjetunionens sammenbrud, har været vant til at spille en relativt uforstyrret meget dominerende rolle, bevæger vi os nu ind i en periode, hvor mindre magter får mere indflydelse. Det internationale system bliver således mere diverst, og USA må derfor gøre brug af mere diverse magtredskaber for at gøre sin indflydelse gældende. Selvom den indflydelse i fremtiden bliver mere flygtig.


    3) Ved ’smart power’ skal man som nation gøre sig attraktiv ift. de andre stater uden at anvende hård magt. Dog er ’smart power’ et mix af forskellige udenrigspolitiske skoler, og skal anses som en fleksibel udenrigspolitik, hvor man ikke kun fokuserer på hård eller blød magt, men hvor begge stadig kan benyttes alt efter den givne situation. Med ”smart power” sætter man derfor ikke én bestemt kurs for den udenrigspolitiske linje, men den kræver derimod en mere smidig og anerledes brug af de midler, der står til rådighed for USA. Man balancerer mellem hård og blød magt, så man kan afveje hvilke og hvor mange magtmidler, der i en given international situation skal anvendes.
    Digitalt diplomati lægger sig således i forlængelse af blød magt, da udbredelse af amerikansk kultur og værdier i vores tidsalder i høj grad udbredes på internettet gennem fx sociale medier.

    kh Cornelia og Mads

    SvarSlet
  5. USA’s udfordringer

    1. Hvilke argumenter er der for og imod, at USA stadig kan fastholde global lederskab?
    For:
    - USA’s store og dynamiske økonomi, vil fortsat give dem suverænitet og overlegenhed
    - Forsknings- og innovationsområdet kan ikke sammenlignes med andre lande
    - At de fastholder deres position
    Imod:
    - Økonomisk fremgang
    - Kina er en trussel og kan muligvis blive den nye supermagt
    - Ændringer i den globale magtbalance
    - Mangel på teknologisk fremgang

    2. Hvad er Fareed Zakarias pointe med ’’Post-American World?

    - USA kan ikke blive med at bibeholde deres magtposition, men flere aktør og lande bliver involveret i den internationale scene. De ’resterende’ lande er ikke kun observatører, men kan også blive vigtige aktører.

    3. Hvad er teorien bag ‘’Smart Power’’?

    - Hård magt er anvendelsen af militære, teknologiske og økonomiske midler, hvorimod blød magt er, anvendelsen af kulturel og ideologisk magt. Klog magt eller ’’Smart Power’’ er en balance mellem de to, hvor USA skal formå at anvende dem rigtigt og smart i forhold til den internationale kontekst, de befinder sig i.

    4. Hvad går ’’digital diplomati’’ ud på?

    - Man anvender sociale medier, især twitter, til at sprede demokratiske ideer og oplysningskampagner om USA’s udenrigs- og sikkerhedspolitiske målsætninger. Det har især været udbredt i forbindelse med det arabiske forår.

    Huda, Nashaad

    SvarSlet
  6. Hvilke argumenter er der for og imod, at USA stadig kan fastholde globalt lederskab?
    o For: deres brug af blød magt, bl.a. ”reklamer” for det gode amerikanske liv.
    o Imod: ændringer i den globale magtbalance, manglende teknologisk forspring, amerikanernes egen manglende tro på deres overlegenhed.

    Hvad er Fareed Zakarias pointe med ”Post-American World”?
    o At amerikanerne næsten har styret verden i den seneste tid, men at magtbalancen ændrer sig for da visse andre lande opnår mere magt (EU, BRIK)

    Hvad er teorien bag ”Smart Power”?
    o Optimal kombination af blød og hård magt, hvilket i princippet bare betyder at man balancerer hård og blød magt, hvilket det næsten er umuligt at undgå.

    Hvad går ”digital diplomati” ud på?
    o At benytte sociale medier og andre midler til at støtte folkelige demokratiske / pro amerikanske kræfter i andre lande.

    Christian og Louise

    SvarSlet