torsdag den 21. august 2014

International politik


5 kommentarer:

  1. Diskutér hvordan en postvestlig verdensorden ville adskille sig fra den verdensorden, v har i dag. Er der tegn på, at vi er på vej mod en postvestlig verdensorden?

    En postvestlig verdensorden ville adskille sig fra den verdensorden vi har i dag, ved at USA ikke ville være en supermagt. Derudover ville vi ikke have alle vores vestlige værdier, såsom demokrati og menneskerettigheder - vi ville måske endda have kommunisme.

    SvarSlet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  3. Er de vestlige værdier reelt under pres?
    Nej, grund værdierne i vesten er ikke under pres. Dog har globalisering gjort det klart for vesten, hvor mange samfund i verden som ikke deler vores værdier.
    Der er selvfølgelig immigrantion i de vestlige lande, men vi mener ikke de 'truer' de grundlæggende værdier.

    Hvordan kan vesten bedste fremme værdier som demokrati og menneskerettigheder i internation politk?
    Vesten kan gennem handel fremme vestlige værdier, ved kun at handle med lande som opfylder dem - i hvert fald til en vis grad.
    Vesten kan hjælpe lande med at uddanne folket i kritisk tænkning, foreskellige styreformer og menneskerettigeheder.
    EU vælger også sine medlemmer blandt andet baseret på fælles værdier, hvilket kan presse lande som vil ind i EU til at ændre stil.

    Hvordan vil en postvestlig verdensorden adskille sig fra den verdensorden, vi har i dag. Er der tegn på, at vi er på vej mod en postvestlig verdensorden?
    Vi mener, at der er tegn på afbalancering af magten, fremfor egentlig vestlig nedgang. Men vi tror, at hvis der kommer en postvestlig verdensorden, vil vi se en langt større del stater vil udøve diktatur. Dog med en vis indflydelse fra folket, da der nok vil være rester af den demokratiske ideologi.

    Benedicte, Frederikke og Line

    SvarSlet
  4. Punkt 3:
    De vestlige værdier er som sådan ikke under pres i de vestlige befolkninger, men i og med at USA's position som supermagt svækkes pga Rusland og Kina, kan man sige at de vestlige værdier trues. I en postvestlig verdensorden ville organisationer som FN og EU ikke kunne fungere som de gør i dag eller i hvert fald blive svækkede eller splittede.

    SvarSlet
    Svar
    1. Stine, Cornelia, Mads og Kirse

      Slet