mandag den 11. august 2014

Israel og Hamas - en vanvittig konflikt

  1. Hvad er årsagerne til den nuværende konflikt imellem Hamas og Israel, ifølge Per Stig Møller (PSM)
  2. Hvordan beskriver PSM henholdsvis Hamas og Israels rolle i konflikten?
  3. Hvilken rolle spiller Syrien, Iran og USA i konflikten ifølge PSM?
  4. Hvad går disse énstats- tostats og trestatsløsninger ud på?
  5. Hvordan vurderer I PSM beskrivelse af Israel-Palæstina konflikten?  

3 kommentarer:

  1. 1. Konflikten startede med at palæstinenserne fik bortført tre israelske drenge, som herefter blev myrdet. Israel tog derefter en palæstinensisk dreng til fange som et modsvar til palæstinenserne, som reagerede på dette ved at sende raketter ind over Israel. hvilket gjorde at konflikten eskalerede.

    2. PSM mener at Hamas er med til at holde konflikten i live, og er ikke interesserede i en todelt stat, og dermed fred. Israel føler sig truet, og reagere derefter.

    3. Konflikterne i Iran og i Syrien er med til at skabe forvirring, da Syrien førhen var med til at støtte Palæstina. USA støtter Israel økonomisk.

    4. To stat - Israel og palestine. Tre stat- Vestbredden, Israel og Vestbredden.

    Huda, Catharina og Selda

    SvarSlet
  2. 1)
    Ifølge Per Stig Møller begynder den nuværende konflikt, da nogle israelske teenagere og en palæstinensisk dreng bliver myrdet. Hamas smider bomber ind mod Israel, som efterfølgende svarer brutalt igen med bomber. Og nu bomber de så hinanden.

    2)
    PSM beskriver Israel som en stat, som har ret til at forsvare sig selv og svare igen men at de overreagerer ekstremt mod palæstinenserne. Hamas beskriver som en terrororganisation, der ikke for alvor bekymrer sig om de civile, men blot ønsker Israel udslettet

    3)
    Israel ønsker støtte fra bla. USA i konflikten med de andre lande i området, men Israel føler dog ikke, at det kan regne med amerikansk støtte. Syrien har tidligere taget part i konflikten ved at forsøge at skabe fred med Israel og droppe støtten til Hamas, men da Syrien er brudt sammen, er det ikke blevet til noget. Hamas har derfor kun støtte hos Iran.

    4)
    En enstatsløsning vil gå ud på, at indlemme Vestbredden og Gaza i staten Israel, hvorved jøderne vil komme i mindretal i deres eget land. Israel vil på den måde ophøre med at være ”jødernes land”, medmindre man indfører et apartheid-system. En tostatsløsning går ud på, at Gaza og Vestbredden samles i en palæstinensisk stat. Lige nu mener PSM, at der reelt er tale om tre stater, da Vestbredden og Gaza er meget forskellige fra hinanden.

    5)
    Hans beskrivelse er forholdsvis pro-israelsk, selv om han også kritiserer, hvordan Israel reagerer. Han går hårdt imod Hamas.

    Jennifer, Stine, Anne & Mads

    SvarSlet
  3. 1. Hvad er årsagerne til den nuværende konflikt imellem Hamas og Israel, ifølge Per Stig Møller (PSM)
    Den nuværende konflikt mellem Hamas og Israel startede da tre israelske drenge blev bortført og myrdede af palæstinensere, og herefter udviklede konflikten sig, da Israels premierminister og Hamas’ havde forskellige meninger i hvordan de fangede morderne.

    2. Hvordan beskriver PSM henholdsvis Hamas og Israels rolle i konflikten?
    Hamas starter konflikten, da Hamas ikke ville fred med Israel. Derfor er Hamas rolle mere aggressiv og brutal i forhold til Isreals rolle.

    3. Hvilken rolle spiller Syrien, Iran og USA i konflikten ifølge PSM?
    USA forsøger at løse konklikten, med at gennemfører freden med en tostatsløsning.

    4.Hvad går disse enstats - tostats og trestatsløsning ud på?
    Enstat - er hvor de tre "lande" bliver til en stat.
    Tostat - er hvor der bliver oprettet 2 stater, Israel og Palæstina.
    Trestat - er hvor hver af de tre "lande" bliver deres egen selvstændige stat, Israel, Palæstina og vestbredden.

    -Maja, Sofie og Malene

    SvarSlet