mandag den 28. september 2015

Et Tysk Europa?


4 kommentarer:

  1. Skrevet af Mads, Stine og Oliver

    1. Tyskland vil gerne have IMF med i en græsk hjælpepakke fordi Merkel har mest tillid til IMF

    2. Nogle anklager dem for at styre for meget (et tysk Europa). Kritikerne mener, at de er for nationalistiske og kun tænker på egne interesser. Det giver associationer til sidste gang Tyskland forsøgte at styre verden (2. Verdenskrig)

    3. De tre grunde:
    1. Hvis ét land forlader eurosamarbejdet, kan det sprede sig som en steppebrand
    2. Alt hvad tyskerne gør, er det rigtige. Deres forslag om diverse reformer har hjulpet bl.a. Spanien, Italien og Irland ud af kriserne
    3. Tyskerne er trætte af at betale og en euroskepsis breder sig i Tyskland

    4. Europa er splittet og hvis Grækenland gik bankerot og evt. ud af euroen, ville det brede sig og skabe flere problemer i Europa fordi det ville trække flere med i faldet. Lykke Friis mener heller ikke, at kommissionen er stærk nok. Dermed mister EU autoritet

    SvarSlet
  2. 1. Tyskland havde nogle krav til aftalen og ét af dem var, at IMF kan kontrollere processen i Grækenland end Kommisionen. Og IMF er i stand til at få udlånte penge opkrævet.

    2. "Hadet" kommer, fordi man mener, at hjælpen fra Tyskland ikke er stor nok. Man mener, at Merkel har for stor magt.

    3. Første grund er, at euroreglerne skal respekteres. Anden grund er, at Tyskland mener, at Grækenland har brug for reformer og styr på offentlige udgifter. De mener, at dette er den "rette medicin". Tredje grund er, at tyskerne er trætte af at stå med ansvaret pga. betaling.

    4. Grækenlands økonomiske hjælpepakke har sikret landet fra bankerot de næste år frem, men nu er opbakningen til EU presset, da bl.a. hjælpen til Grækenland har splittet EU. Hvis Storbritannien træder ud af EU, svækkes samarbejdet endnu mere.

    Kira og Kirse.

    SvarSlet
  3. - Hvorfor ville Tyskland gerne have IMF med i en græsk hjælpepakke?
    IMF er bedre til at få deres penge igen og så går det også hurtigere at tage beslutninger om Grækenland i IMF end det ellers ville have gjort.

    - Hvorfor er der kommet et ”had” mod Tyskland og Merkel?
    Merkel vil gerne lægge en hård linje i forhold til Grækenland, da man er nervøs for at det kan gentage sige. Det er der mange lande der er bange for at de ikke kan leve op til og mange henviser også til deres historie, som skulle være en grund til tvivl.

    - Hvilke tre grunde bliver nævnt i forhold til Tysklands kurs?
    Euroreglerne skal holdes ellers svækkes euroen, dette giver problemer, da euroen er en af de ting der definerer Europa i internationale forhandlinger. Tyskland er overbevist om at deres metode er den rigtige for Grækenland. Merkel skal kunne forsvare sine handlinger i EU over for den tyske befolkning, som er trætte af at betale til Grækenland.

    - Hvad ligger der i Renzis citat ”I dag har vi måske reddet Grækenland. Nu gælder det om at redde Europa”?
    Der er mange problemer forbundet med at redde Grækenland, det kan gøre at andre lande ikke er lige så glade for at implementere hårde reformer, fordi de mener at Grækenland har haft det for nemt. Derudover kan det også give problemer, for hvis Grækenland klarer sig dårligt igen, så påvirker de alle lande i euroen.

    Maja, Nashad, Selda og Louise.

    SvarSlet
  4. 1) Hvorfor ville Tyskland gerne have IMF (Verdens Banken) med i en græsk hjælpepakke?
    Fordi de vil have IMF til at kontrollere processen i Grækenland og sørge for, at Grækenland overholder de regler, der er blevet dem fastsat (reformer vedrørende tilbagebetaling). De mener ikke, at det er noget Kommissionen kan klare alene.

    2) Hvorfor er der kommet et "had" mod Tyskland Merkel?
    Det er der, da Tyskland "fylder" meget i Europa og derfor også har mest at sige. Mange mener, at de er ved at ødelægge Europa med deres "Nazi-metoder", hvor de f.eks. også har lavet karikaturtegninger af Merkel med Hitler-overskæg. Der menes tilmed, at de valg Tyskland træffer, er for deres eget bedste --> "It's a coop". Vrede rasede der også over Merkels forslag om, at Grækenland skulle ud af Europa midlertidigt.

    3) Hvilke tre grunde bliver nævnt i forhold til Tysklands "hårde" kurs?
    1 Europareglerne skal respekteres, da man skal overholde de mest basale "spilleregler". Man skulle her passe på andre lande efter protestvalget, da man frygtede at andre lande ville forlange lignende milliardpakker, og de frygtede derfor, at det ville resultere i en dominoeffekt, og derved føre til Europas ophørelse.
    2 Flere reformer så de grundlæggende kan blive mere som Tyskland og derfor skabe en bedre fremtid.
    3 Andre lande skal mere på banen og skal bidrage økonomisk til hjælpepakkerne, da Tyskland er trætte af, at de er dem, der bidrager med mest - blandt andet til f.eks. Grækenland.

    4) Hvad ligger der i Renzis citat: "I dag har vi måske reddet Grækenland. Nu gælder det om at redde Europa."?
    Der menes blandt andet, at man skal bevare det europæiske fællesskab og ikke bebrejde dem for alt skidt, der er sket. Alle lande og deres befolkning har fokus på ulemperne ved Europa ud fra deres egne Nationale interesser. Europa er tilmed blevet meget opdelt, hvor Tyskland, Holland og Finland er på den ene side og Frankrig, Italien og Cypern på den anden og så er der ikke-euro-landene som er Danmark, Sverige og Polen.

    Sofie W. & Mathilde

    SvarSlet